Tag "вакцини"

Врати се на почетна
Вести Свет

Црквата во Аргентина ја критикува владата за вакцинирање на привилегирани лица

Католичката црква во Аргентина ја критикува владата на таа латиноамериканска земја поради привилегираното вакцинирање на политичари, приврзаници на владата и медиумите.

Ватикан Вести

Општото добро е поважно од зашитата на патентите

Постојаниот набљудувач на Светиот Престол при Обединетите нации во Женева, надбискупот Иван Јурковиќ повторно побара праведна распределба на вакцините против коронавирусот.