Tag "була"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Почетокот и завршеток на Светата 2025 година во Универзалната и Партикуларната Црква

Во булата за прогласувањето на Јубилејната или Светата 2025 година, „Spes non confundit“ („Надежта не разочарува“), папата Фрањо утврди дека јубилејот 2025 ќе трае од крајот на декември 2024 година

Uncategorized

Сонот на Папата за Јубилејот: Да замолчи оружјето, да се укине смртната казна и да се простат долговите на сиромашните

На празникот Вознесение, папата Фрањо го предводеше примопредавањето и читањето на Булата за прогласување на Светата 2025 година со наслов „Spes non confundit“ (Надежта не разочарува).

Ватикан

Папата прогласи Јубилеј на милосрдието

Предводејќи ја првата Вечерна Недела на Божјото милосрдие, папата Фрањо на 11 април објави була насловена како„Misericordiae vultus“ со која прогласи Јубилеј на милосрдието.

Ватикан

Светата Година на милосрдието ќе биде прогласена на 11 април

Откако Светиот Отец на 13 март најави Света Година на милосрдието, на 11 април во базиликата Свети Петар ќе ја објави и булата со која го прогласува Јубилејот.