Tag "бројаници"

Врати се на почетна
Вести Свет

На Младифест се собираат Бројаници за Украина

„Бројаницата е најсилното оружје против злото. Вашата Бројаница ќе биде испратена во Украина, во рацете на оние кои ја чекаат, кои поминуваат низ страв и губат надеж. Бројаницата ќе им

Ватикан Вести

Папата благослови Бројаници за верниците во Сирија

После молитвата Ангел Господв на празникот Вознесение на Пресвета Богородица, папата Фрањо благослови 6.000 Бројаници за католиците во Сирија, кои по иницијатива на Папската фондација „Црква во неволја“ ги направија

Ватикан Вести

 Папата подари 6000 бројаници на млади поклоници

На 23 мај Црквата го слави празникот на свети Ѓорѓи Победоносец (според Грегоријанскиот календар), а папата Фрањо со световното име својот именден.