Tag "брат Алојз"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Брат Алојз: Екуменизмот во време на војна бара трпение

Во Рим заврши средбата на организаторите на екуменското бдение „Заедно“ што ќе се одржи на 30 септември 2023 година на плоштадот Свети Петар во пресрет на отворањето на XVI Редовното

Вести Свет

Брат Алојз: Христос чука на нашата врата

„Да не го заборавиме гостопримството!“ е темата која екуменската заедница од Тезе ја избра за 41 европска средба на млади која ќе се одржи од 28 декември до 1 јануари