Tag "божиќно дрво"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да бидеме сведоци на понизноста и добрината

На 7 ноемри 2018 година попладне, папата Фрањо ги прими во аудиенција донаторите на божиќното дрво и јаслите направени од песок, кои се поставени на плоштадот Свети Петар. Заблагдоарувајќи им

Ватикан Вести

Витлеемската пештера на плоштадот Свети Петар ќе биде со песочни фигури

На плоштадот Свети Петар на 7 декември 2018 година ќе биде поставена божиќното дрво и Вителеемската пештера, која оваа година ќе биде направена од песок, според старата традиција

Ватикан Вести

На плоштадот Свети Петар пристигна божиќното дрво

Вечерта на 24 ноември 2016 година на плоштадот Свети Петар пристигна божиќното дрво; станува збор за смрека висока 25 метри која доаѓа од италијанската покраина Трентино, а е дар од