Tag "Божиќна порака"

Врати се на почетна
Вести Свет

Јужен Судан: Народот се надева на посетата на папата Фрањо

Тоа е уште еден повод за надеж за посета на папата Фрањо и англиканскиот примас Велби на Јужен Судан – рече фрањевецот отец Федерико Гандолфи, мисионер во Јоба, зборувајќи за

Вести Македонија Проповеди

Божиќна порака на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов

„И ти, Витлееме, земјо Јудина, по ништо не си помал меѓу владетелствата Јудини; зашто од тебе ќе излезе Водач Кој ќе го пасе Мојот народ – Израил!“ (Мт 2,6; Мих5,1)