Tag "блажени"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Семејството Улма нека биде пример во стремежот кон доброто и за служење на сиромашните

Во своето пладневно обраќање, папата Фрањо го спомена мачеништвото на полското семејство кое беше прогласено за блажено затоа што им обезбеди засолниште на неколку Евреи кои беа прогонувани од нацистите.

Ватикан Вести

Црквата ќе добие нови светци, блаженици и маченици

Папара Фрањо на 19 декември 2017 година одобри 12 декрети за чуда, мачениптва и херојски крепости за 22 мажи и 5 жени, од осум нации.

Вести Свет

Во Албанија ќе бидат прогласни за блажени 38 маченици

Албанската епископска конференција упати писмо до свештениците, монасите и монахињите и сите верници по повод 38 католици кои ќе бидат запишани во книгата на блажени на 5 ноември 2016 година