Tag "Аматриче"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата ќе крсти деца од регионот погоден од земјотрес

Папата Фрањо на 14 јануари 2017 година ќе крсти деца од подрачја во околината на италијанските

Ватикан

Парохот од Аматриче за посетата на Папата Фрањо

Пристигнувајќи во градот Аматриче, Папата најпрво го посети училиштето, после ја разгледа т.н. „црвена зона“, староградските урнатини, а се задржа кратко и во разговор со граѓаните.

Ватикан

Градоначалникот на Аматриче за посетата на Папата

Во урнатините на градот Аматриче Светиот Отец го пречека и поздрави градоначалникот Серхио Пироци кој по средбата со папата Фрањо даде изјава за Радио Ватикан.

Ватикан

Папата ги испрати ватиканските пожарникари за помош во Аматриче

Како конкретен знак за искажување на близина на жртвите од земјотресот во централна Италија, папа Фрањо испрати група од 6 ватикански пожарникари во Аматриче, град кој е најмногу погоден од