Македонија

Врати се на почетна
Македонија

Прославен Божиќ во Скопје

Во црквата „Свети Јосиф“ на Битпазар свечено беше прославен најрадосниот празник Рождеството Христово, според јулијанскиот календар. Во 21,00 часот започна со Големо Повечерие со Литија, а по завршувањето се продолжи

Македонија

Божиќ во Нова Маала

На првиот ден од Божиќ Н.В.П. монс. д-р. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија служеше света архиерејска Литургија во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала.

Македонија

Хомилија на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов на Божиќната света архиерејска Литургија во Струмица

(Хомилија – Струмица, 2014) Драги браќа и сестри – Секој Божик е голем настан во нашиот живот. Фала на Бога што е така. Било би жалосно ако христијаните би се

Македонија

Смислата на Коледарските огнови

Коледарските огнови се една прекрасна традиција на Црквата, кои доколку се практикуваат во нивната изворност и ја рефлектира христијанската симболика можат да бидат од голема помош за новата Евангелизација.

Македонија

Духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија

На 30 декември во просториите на Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица се одржа духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија.

Македонија

Предадена донацијата од Божиќниот базар

По завршувањето на светата Литургија во недела 29 декември во парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица претставничката на Молитвено- каритативната група на жени од парохијата, Милица Николова

Македонија

Отворена Година на семејството во Скопска бискупија

На празникот Свето Семејство, во недела 29 декември во Скопската катедрала Пресвето Срце Исусово свечено беше отворена Годината на семејството за Скопската бискупија. Н.В.П. д-р Киро Стојанов

Македонија

Подготовка за Божиќ во катедралната црква во Струмица

На 26 декември во катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ Струмица се спроведе подготовка за празникот Рождество Христово.

Македонија

Прославен Божик во Охрид

Верниците од парохијата „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ – Охрид со свечена Божиќна Литургија го прославија Божик-Раѓањето Христово.

Македонија

Божиќна драма во Скопје

Во среда на 25 декември 2013 година во скопската катедралата „Пресвето Срце Исусово“ на празникот на Христовото раѓање во вечерните часови, децата и младите изведоа пригодна божиќна драма под водство