Сведоштва

Врати се на почетна
Сведоштва

Како се живее свршувачката!?

Млада читателка пишува дека една моја реченица посебно ја шокирала: „Вистински свршеници се оние кои своето свршеништво го живеат во чистота“. Читателката е испровоцирана: „Воопшто не се согласувам. Никој не

Колумни Сведоштва

Да се брани животот во јавноста

Пол Своп е еден од основачите на Млади за живот интернационал (Pro-Life Youth International,), работи во организација, основана во САД, наречена Керинг Фондација. Тоа е здружение за право на живот

Сведоштва

Ампаро Медина, поранешна револуционерка и службеничка во ОН: Моја работна задача беше да ја уништам верата на католиците

Се започна кога полицијата ја ранила за време на немирните протести. Откако се разбудила во болницата одлучила радикално да го промени сопствениот живот. Направила преобраќање за 180 степени, ја остава

Сведоштва

Како се заговара абортусот

Лекарот Бернард Натансон, кој со години се повикуваше на правото на абортус, а кој и самиот има извршено 15.000 абортуси, зборува за начинот на кој се пропагира ставот против живот

Сведоштва

Сведоштво: Мислев дека Бог е мртов!

Мислев дека Бог е мртов. Бог е мртов во Католичката црква – тоа беше мојот цврст став од кој не се откажав така лесно. Сигурно денес моето сфаќање за Бог

Сведоштва

Сведоштво: Ме зароби духот на блудноста, но Господ ме избави

Мојата желба да проговорам за една голема стварност се роди уште пред неколку месеци. Знаев дека треба за тоа да зборувам, но не знаев како, со кој, на кој начин,

Сведоштва

Мајка Тереза – мајка на најсиромашните меѓу сиромашните

Сведочење на отец Лео Масенбург Еднаш кога по неколку часа возење со воз се приближувавме кон станицата кај Шанти Нагар чуствував некаква несигурност. Како ќе реагирам на едно цело село

Македонија Сведоштва

124 години од основањето на Општеството на сестрите Евхаристинки

На 21 април 1889 година е основано Општеството на Сестрите Евхаристинки, единствен женски монашки ред од Источен обред во Македонија. Отец Јосиф Алоати и сестра Еврозија Алоати, основателите на Сестрите

Сведоштва

КАКО СЕ ЗАГОВАРА АБОРТУСОТ

  Лекарот Бернард Натансон, кој со години се повикуваше на правото на абортус, а кој и самиот има извршено 15 000 абортуси, зборува за начинот на кој се пропагира ставот