Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата изрази блискост со оние кои ја започнаа новата година со страдање

Папата Фрањо во говорот после молитвата Ангел Господов во неделата, 3 јануари, се спомна на болните, невработените, угнетените и експлоатираните.

Вести Свет

CELAM: Апел за заштита на животот и достоинството на семејството

Претседателот на Советот на епископските конференции на земјите во Латинска Марика (CELAM) надбискупот Мигуел Кабрејос Видарте упати силен апел за заштита на животот и достоинството на семејството во пораката на

Ватикан Вести

Папата: Годината ќе биде добра ако се грижиме за своите ближни

Државниот секретар кардинал Пиетро Паролин го предводеше свеченото литургиско славење на празникот Света Богородица Марија во петокот на 1 јануари 2020 гдоина и ја прочита хомилијата која Папата ја приреди

Вера Духовност

Како да имаме „среќна година“

Можно е добра година да ни биде како пример и годината во која ни се случила  сериозна болест.

Ватикан Вести

Апел на Папата за населението во Јемен

Наговорот на Папата по молитвата Ангел Господов на празникот Света Богородица Марија

Ватикан Вести

Ангел Господов: Сите сме повикани секој ден да градиме мир

Наговорот на Папата пред молитвата Ангел Господов на празникот света Богородица Марија, 1 јануари 2021 година

Ватикан Вести

Папата: Нека пандемијата во нас пробуди сочувство и грижа за оние кои страдаат

Во хомилијата подготвена за благодарната света Литургија со Вечерна од часословот и благодарниот фалоспев Te Deum – која ја прочита кардинал Ре наместо Папата кој заради ишијас е принуден да

Uncategorized

Среќна Нова Година

Честитајќи ви ја Новата година, Католици.мк ве повикува на кратко размислување од о. Томислав Иванчиќ