Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Пораката на света Бригита за Европа

На 23 јули Црквата го слави празникот на света Бригита која во 1999 година свети Иван Павле II ја прогласи за созаштитничка на Европа.

Вести Свет

Никарагва. Кардинал Бренес Солорцано: Режимот ја прогонува Црквата

Општествено-политичката ситуација во таа земја се влошува, а протестите против претседателот Ортега не престануваат.

Вера Сведоштва

Погледнете како свештениците од Полска молат за нови духовни звања

Свештениците во рацете ќе носат дрвен крст со мошти од свети Иван Павле II и од света Тереза на Детето Исус. На крстот се испишани зборовите: „Исусе Те барам.“

Ватикан Вести

Папата Фрањо упати апел за мигрантите

Апел до меѓународната заедница за да не се повторат слични неволји на Медитеранот

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Без Христос нема вистински правец

Вистинскиот леб, кој Исус му го дава на гладниот народ е „лебот на словото“

Вера Семејство

Паметни решенија кога вашите деца се во опасност од технологијата

На аеродромот видов едно прекрасно мало девојче, од околу 14 години, кое не седеше во истиот ред каде што беше остатокот од нејзиното семејство. Родителите и братот се обидуваа да

Ватикан Вести

Ако сакаме да го пронајдеме Господ мораме да го бараме таму каде Он сака да нѐ сретне

Никој не е загубен засекогаш, постојат само луѓе кои треба повторно да се пронајдат.

Ватикан Вести

Во малите и во големите одлуки семејството може да пружи многу силни сведоштва

Во малите и во големите одлуки семејството може да пружи многу силни сведоштва – е размислувањето на кардиналот Турксон кој го изнесе зборувајќи пред семејствата собрани на меѓународна средба на

Вести Свет

Нунцијот Миглиоре на Националната средба на млади на руските католици

Апостолскиот нунциј во Руската Федерација, надбискупот Целестино Миглиоре славеше света Литургија во Баикалск, Источен Сибир со што ја отвори осмата Национална средба на младите руски католици.