Archive

Врати се на почетна
Свет

Кардинал О’Мали: Абортусот е директен напад на човекиот живот

Кардиналот Шон О’Мали архиепископ на Бостон, објави одговор на неодамнешните видео-снимки на кои лидерите на најголемата американска организација која извршува абортус,

Ватикан

Папата: Исус е единствената смисла на животот

Кога го навестуваме Евангелието на Исус Христос „лебот на животот“, ние го заситуваме духовниот и материјалниот глад на нашите браќа.

Свет

Италијански Каритас со досие за прогоните на христијаните

Повеќе од 100 милиони христијани се жртви на дискриминација, прогони и насилства од страна на тоталитарните режими или следбениците на другите религии

духовнитекстови Свет

Свети пророк Илија

Свети Илија живеел во IX век пред Христос, во време кое било особено тешко и оптеретено со многу неволји низ кои минувал неговиот народ.

Ватикан

Сочувство на Папата за жртвите во Мазапил

Преку својот државен секретар кардинал Пиетро Паролин, Светиот Отец упати порака со сочувство за несреќата во мексиканскиот град Мазапил. За време на процесијата во чест на заштитникот на градот,

Ватикан

Потполн опрост за поклониците на Патот на Игнациј од Лојола

Со два декрета на Апостолската Покорница, Папата Фрањо додели потполн опрост за поклониците, кои за време на првата јубилејна година на „Патот на Игнациј од Лојола“,