Archive

Врати се на почетна
Македонија

Летен камп на Сестрите на Мајка Тереза во Гостивар

Од понеделник 22 јуни до 27 јуни 2015 година во организација на сестрите на Мајка Тереза од Скопје беше организиран летен капм за децата од Гостивар.

Ватикан

Да имаме силна вера, а не слаба која го меша воскресението со реинкарнација

Божјото Слово нè повикува оваа недела да живееме со сигурност во воскресението.

Колумни Размислување Свет

На светот му се потребни свети татковци

(…)Зошто токму татковците би биле тие на кои лежи одговорноста за денешната состојба во светот? Веројатно изворите или одговорноста за проблемите со кои се соочуваат нашите семејства

Ватикан

Папата: Световните пастири повеќе зборуваат помалку слушаат

„Квазихристијани“ и „квазипастири“ – прават добри работи, премногу зборуваат, но не знаат да слушаат. Не се во состојба да го извршат она што го слушаат; го извршуваат она што самите

Ватикан

Папата: Вистинската власт на Црквата е Христовата љубов

Црквата гради мостови, но не дозволува да биде колонизирана од доминантните идеи. Ова го истакна папата Фрањо во својот говор пред членовите на Папската црковна академија

Ватикан

Папата: Взаемна доверба и почит помеѓу евреите и католиците

Папата Фрањо вчера, на 25 јуни, на аудиенција ја прими делегацијата на здружението „Б’наи Б’рит интернационал, хуманитарна и културна организација основана во 19 век,

Ватикан

Папата Фрањо: Срамна е поделбата меѓу христијаните

Нашиот дијалог треба да продолжи! – напиша папата Фрањо во пораката упатена до Генералниот секретар на Екуменскиот Совет на Црквите (ЕСЦ), Олав Фиксе Твеит,

Колумни Свет

Исконска женственост

Што се подразбира под женственост во денешно време, дали сме се отргнале од нејзиното оригинално значање, дали жените ја заборавиле вредноста и убавината на онаа исконска женственост? Ако ја заборавиле,

Македонија

Посета на Паљурци и Дојран

Децата од Радово својот завршен квиз по веронаука за школската година 2014/15 оваа година го имаа во Паљурци во средата на 24 јуни.

Сведоштва

Песната за Христос му го спаси животот

Човечките мисли не се Божји мисли и човечките патишта не се Божји патишта, вели библиската мудрост, а за тоа докажува сведоштвото на кармелиќанецот Давид Џонсон од Америка.