Нови Твитер пораки на папата Фрањо

Ватикан, 15.4.2013 /к.мк/ – На Твитер профилот на папата Фрањо вчера се објавени две нови пораки кои гласат:

Да имаме во предвид дека не можеме да го навестуваме Евангелието на Исус без конкретно сведоштво во нашиот живот.

Да се моли Господ значи да се учи со Него да се биде, да се ослободиме од нашите тајни идоли и Него да го ставиме во центарот на нашите животи.

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<