Јужна Кореја се подготвува за посетата на Папата

Повеќе од дваесет најголеми ѕвезди од корејската музичка сцена во катедралата во Сеул го снимија официјалниот музички спот за посетата на Папата во Јужна Кореја.

Спотот за песната „Коинонија“ е објавен на 7 јули, а е посветена на заедништвото меѓу луѓето, јавува во своето електронско издание Кореа Хералд.

Толку многу луѓе живеат само за себе. Кога повеќе луѓе би молеле заедно, светот би станал подобро мест за живеење, им рече на новинарите Но Јунг-сим, автор на текстот и музиката на песната.

РВ/го*ко

Категорија: Свет

За авторот