Твитер порака на папата Фрањо

Ватикан, 24.6.2013 /к.мк/ – По завршувањето на молитвата Ангел Господов во недела 23 јуни, папата Фрањо од својот Твитер профил објави нова порака која гласи: Сите ние сме грешници. Но да го молиме Господ да не бидеме лицемери. Лицемерите не знаат да простуваат, немаат радост, ја немаат љубовта Божја.

Omnes peccatores sumus. Sed deprecemur Dominum ne simulatores simus. Simulatores nesciunt quid sit venia, gaudium, Dei amor.

(го*ко)

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<