Струмица: Летен камп за деца и млади

Струмица: Летен камп за деца и млади

На 3 јули 2018 година во  парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица организира Камп за деца и млади, на кој учествуваа  дваесетина деца и млади од веронаучните групи на парохијата.

Кампот започна во раните утрински чаови со Утринска молитва, а заврши во вечерните часови со дружење и заедништво. Програмата на кампот имаше разновидна содржина: молитва, забава игра, катехизација, пешачење…

Веронаучниот камп децата и младите веќе четврта година по ред се организира во парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот