САД против абортусот

Вашингтон, 20.6.2013 /к.мк/ – Американскиот конгрес, кој поголемиот дел го сочинуваат републиканци, даде подршка на предлог законот со кој би се вовеле дополнителни рестрикции поврзани со абортусот, известува ББС.

Со Законот се планира да се забрани абортусот во првите 20 недели од бременоста. Предлогот е подржан од страна на 228 членови, додека против предлогот гласале 196. Законот уште треба да помине во Сенатот во кои доминираат демократите, па прашање е дали предлогот ќе биде озаконет, а Белата куќа му се заканува со вето.

Категорија: Свет

За авторот

Write a Comment

<