Распоред на Богослужби во Страсната седмица и Велигден во католичката парохија „Света Кирил и Методиј“ Петралинци

Велики Понеделник, 02.04.2018 година

17:00 Света Литургија

19:00 Крстен Пат

19:30 Света Исповед

Велики Вторник, 03.04.2018 година

16:00 Света Исповед

17:00 Света Литургија и Света Исповед

19:00 Крстен Пат

19:30 Света Исповед

Велика Среда, 04.04.2018 година

16:00 Света Исповед

17:00 Света Литургија и Света Исповед

19:00 Крстен Пат

19:30 Света Исповед

Велики четврток, 05.04.2018 година

8:00 Света Литургија

14:00 Крстен пат и плетење трнов венец

19:00 Страсна Утрена и читање на 12-те Света Евангелија

Велики петок, 06.04.2018 година

10:00 Света Исповед

14:00 Вечерна и изложување на Плаштеницата – Погреб, Крстен Пат

19:00 Ерусалимска надгробна Утрена со процесија околу Црквата. Молење на вечера со Статии

Велика сабота, 07.04.2018 година

8:00 Света Литургија, носење Света Причест за Прв Петок и за Велигден на болните кои прават Прв Петок и сите други кои се веќе пријавени.

11-12 фарбање на велигденски јајца

18:00 Света Исповед

23:00 Воскресна утрена со процесија околу Црквата

23:30 Свечена Пеена Воскресна Света Литургија и благослов на јајцата

Недела, 08.04.2018 година ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – I ден, ВЕЛИГДЕН,

9:00 Пеена Воскресна Света Литургија

Понеделник, 09.04.2018 година ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – II ден, ВЕЛИГДЕН, и Свето Благовештение

9:00 Пеена Воскресна Света Литургија

Вторник, 10.04.2018 година ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – III ден, ВЕЛИГДЕН,

9:00 Пеена Воскресна Света Литургија

Категорија: Македонија

За авторот