Прославен патрониот празник на црквата свети Јосиф во Бистренци

Прославен патрониот празник на црквата свети Јосиф во Бистренци

Со Светата Архиерејска Литургија предводена од Н.В.П д-р Киро Стојанов, во заедништво со свештеници од Апостолскиот Егзархат и со присуство на голем број верници во недела 30 април 2017 година беше прославен патрониот празник на црквата во Бистренци посветена на Свети Јосиф.

Меѓу присутните беше и директорката на Специјалниот завот Демир Капија г-ѓа Валентина заедно со неколку штитеници која на крајот ја изрази својата благодарност до Католичката црква за несебичната помош и подршка на Заводот. На светата Литургија присуствуваа и верници од Неготино, Кавадарци и Демир Капија.

Во дворот на црквата од страна на верниците беше организирано освежување и дружење.

к.мк/о.Т.Д.

Категорија: Вести, Македонија

За авторот