Продолжува закрепнувањето на папата Фрањо

Продолжува закрепнувањето на папата Фрањо

Во среда навечер папата Фрањо имал покачена температура. Во четвртокот нормално закрепнувал. Во средата изрази близина на малите пациенти на оделот за детска онкологија и детска неврохирургија.

Продолжува закрепнувањето на папата Фрањо во поликлиниката Џемели, по операцијата направена во неделата на 4 јули. Прегледите на градниот кош и стомакот се негативни – извести директорот на Канцеларијата за печат на Светиот Престол Матео Бруни во соопштението, напоменувајќи дека Папата во средата поминал мирен ден и дека самостојно се храни и движи.

Попладнето ја изразил својата татковска близина на малите пациенти во блсикиот Оддел за детска онкологија и детска неврохирургија и им упати срдечни поздрави. Навечер имал покачена температура – додаде Бруни. Утрото е подложен на рутинските прегледи, микробиолошки, и CT снимање на градниот кош и стомакот кое било негативно. Светиот Отец продолжува со планираните терапии и земање храна на уста. Во овој посебен момент својот поглед го свртува кон оние кои трпат и ја изразува својата близина со болните посебно со оние на кои им е потребна нега – стои во соопштението на директорот на Канцеларијата за печат на Светиот Престол.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот