Програма за Статуата Марија од Назарет во Македонија

Статуата Марија од Назарет во Македонија од 15 до 27 мај ќе престојува во парохиите според слениот редослед:

Парохија Дочек Испраќање
Радово Недела 15 мај 2016 Понеделник 16 мај 2016
Петралинци Понеделник 16 мај 2016 Вторник 17 мај 2016
Нова Маала (преку Сарај и Чанаклија) Вторник 17 мај 2016 Четврток 19 мај 2016
Струмица (Катедрала) Четврток 19 мај 2016 Сабота 21 мај 2016
Струмица (Свети Иван Крстител) Сабота 21 мај 2016 Недела 22 мај 2016
Гевгелија Недела 22 мај 2016 Понеделник 23 мај 2016
Богданци Понеделник 23 мај 2016 Среда 25 мај 2016
Скопје Среда 25 мај 2016 27 мај 2016 заминува за Косово

МОЛИТВА КОН МАРИЈА ОД НАЗАРЕТ

Под твоја заштита прибегнуваме Пресвета Богородице, не отфрлај ги нашите молби во нашите неволји, но од погибелните секогаш ослободувај нè. O Дево преславна и преблагословена. О Царице наша, о Посреднице наша, о Заштитнице наша. Со својот Син смири нè, на својот Син препорачај нè, на својот Син предај нè. Амин.

Оче наш… Радувај се Маријо… Слава на Отец…

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Свет

За авторот