Првопричесниците од Струмица го посетија Дојран

Струмица, 14.6.2013 /к.мк/ – Во среда 12 јуни првопичесниците, младите и министрантите од парохијата Успение на Пресвета Богородица – Струмица имаа еднодневен излет во Дојран. Оваа група од 50-тина млади ја предводеше о. Ристо Самарџиски заедно со сестрите Евхаристински. Еднодневното дружење во Дојран помина во заедништво и молитва, а исто така беа посетени и некои поважни места во Дојран, меѓу кои и црквата Свети Илија.

Категорија: Македонија

За авторот

Write a Comment

<