Прва Света Причест во Гевгелија

Прва Света Причест во Гевгелија

Во недела 23 јуни 2019 година, во парохијата „Свети Петар и Павле” во Гевгелија со свечена Света Литургија беше прославена Првата Света Причест, предводена од парохот о. Димитар Ташев.

На светата Литургија присуствуваа верници од парохијата, како и роднини на првопричесниците, кои дојдоа да возвеличат радоста.

На крајот од Светата Литургија парохот им се заблагодари на родителите и на чесните сестри за подготовката на децата. На крајот првопричесниците добиле спомен икона и Бројаница.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот