Папата ќе патува во Турција

Отец Федерико Ломбарди, гласноговорник на Светиот Престол, одговарајќи на новинарско прашање за можна посета на Папата на Турција, потврди дека утрото на 12 септември е примена официјалната покана од турскиот претседател Реџеп Тајп Ердоган.

„Ќе се пристапи кон подготовките за патувањето на Папата, предвидена кон крајот на ноември, но времетраењето на посетата и програмата сѐ уште не се точно одредени“, рече патер Ломбарди.

РВ/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот