Папата Фрањо го посети почесниот папа Бенедикт XVI

Во понеделник 23 декември околу околу 17:00, папата Фрањо го посети почесниот папа, Бенедикт XVI за да му го честита престојниот празник Божиќ. Ова е објавено од страна на прес-службата на Светата Столица. По заедничката молитва во капелата средбата продолжи во собата за дневен престој во манастирот Матер Еклезија каде се задржаа во приватен разговор, кој траеше половина час.

го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот