Папата со новите кардинали го посетија почесниот папа Бендикт XVI

Папата со новите кардинали го посетија почесниот папа Бендикт XVI

Папата Фрањо заедно со новоименуваните кардинали по завршувањето на редовниот јавен конзисториум, кој се одржа на 28 јуни 2018 година го посетија почесниот папа Бенедикт XVI во манатсирот “Mater Ecclesiae”, каде што живее по неговото повлекување од службата. Двајцата Папи со новите кардинали во тамошната капела ја молеа богородичната молитва „Радувај се Маријо“.

РВ/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот