Папата се заблагодари на Богородица за апостолското патување

По враќањето од своето апостолско патување на Куба и САД, во понеделник 28 септември Светиот Отец ја посети базиликата Света Марија Велика и на тој начин го заврши своето десето апостолско патување.

По обичај пред иконата на „Спасение на римскиот народ“, византиска икона на Блажена Девица Марија со детето Исус, остави букет цвеќе, благодарејќи на Богородица за нејзиното застапништво за време на апостолското патување. Пред базилката ја поздрави групата луѓе која го чекаше, знаејќи за неговата традиционална посета на оваа римска базилика.

РВ/к.мк/го*ко

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Ватикан

За авторот