Папата повикува на молитва за христијаните на Блискиот Исток

На 23 јуни 2014 година во Твитер пораката папата Фрањо повикува на молитва за христијаните на Блискиот Исток. „Да се молиме за христијанската заедница на Блискиот исток за да можат да продолжат да живеат во земјата каде што е родено христијанството“, поттикнува Папата во пораката.

Пораките на Папата на социјалната мрежа Твитер ги добиваат околу 14 милиони корисници.

РВ/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот