Папата повика на „Минута за мир“

Папата повика на „Минута за мир“

Каде и да се наоѓате и било што да работите, потребно е на 8 јуни во 13.00 часот да запрете на една минута и да молиме ѕа основиот дар за опстанок на човештвото и планетата

На крајот од Генералната аудиенција на 5 јуни 2019 година папата Фрањо потсети дека во сабота,, 8 јуни 2019 година, се одбележува петата годишница од средбата во Ватикан помеѓу претседателот на Израел и Палестина „со мене и патријархот Вартоломеј“ при што Светиот Отец упати апел.

„Во 13.00 часот сме повикани да посветиме „ минута за мир“ – верниците во молитва, а оние кои не веруваат во размислување: сите заедно за братски свет и се заблагодари на Меѓународната католичка молитвена акција која ја поттикна оваа инцијатива“ – рече Папата во својот апел на крајот до Генералната аудиенција.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот