Папата испрати телеграма со сочувство за жртвите од пожарите во Грција

Папата испрати телеграма со сочувство за жртвите од пожарите во Грција

„Длабоко ожалостен од вестите за пожарите во Грција“, папата Фрањо испрати до граѓанските и црковните власти во земјата телеграмата со сочувство, потпишана од државниот секретар кардиналот Пиетро Паролин.

Во неа Папата ја изразува својата „болка и солидарност на сите засегнати од таа трагедија.“ Папата Фрањо „ги доверува загинатите на милосрдната љубов на семоќниот Бог“ и ги охрабрува „граѓанските власти и учесниците во спасувачките операции да продолжат со своите напори за да им помогнат на настраданите.“ „За сите ожалостени“, папата Фрањо повикува „Божји благослов за утеха и сила.“

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот