Отворена интернет страница посветена на енцикликата „Fratelli tutti“

Отворена интернет страница посветена на енцикликата „Fratelli tutti“

Ватиканската дикастерија за промовирање на целосен човечки развој отвори посебна интернет страница посветена на енцикликата на папата Фрањо „Fratelli tutti“, објави Канцеларијата за печат при Светиот Престол.

Страницата е отворена во соработка со ватиканската канцеларијата за комуникација и има за цел да ја пораката на Папата од енцикликата за братството и социјалното пријателство да биде достапна за сите, продлабочувајќи и објавувајќи ги сите аспекти кои се својствени за текстот и Научителството на Светиот Отец во тој правец.

Интернет страницата е достапна на три јазици: италијански, шпански и англиски, но содржи многу извори на други јазици, вклучувајќи француски, португалски, арапски и кинески.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот