Во Струмица одржана Филмска вечер со Падре Пио

На 20 и 22 декември во салата на парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица се одржа Филмска вечер на која се прикажуваше филм за животот на свети Падре Пио од Пиетрелчина. По завршувањето на филмот следуваше  дискусија и коменатри поврзани со филмот.

Иницијативата за одржување Филмска вечер беше од страна на неколку млади од парохијата, а со цел на овој начин да се запознаваат верниците со светците на Црквата.

го*ко

Категорија: Македонија

За авторот