Неоерејот Назов служеше света Литругија во Богданци

Во недела 6 март 2016 година во парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ во Богднаци, неоерејот о. Ванчо Назов служеше света Литургија заедно со домашниот парох о. Тома Ангелов.

На крајот од Литургијата о. Тома Ангелов во име на присутните се заблагодари за оваа Литургија, а на неоеројот му посака Божји благослов за неговата пасторална работа.

Неоерејот о. Ванчо Назов на присутните верници им подели неоерејски благослов, а во спомен на неговото ракополагање им подари мали икони.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Македонија

За авторот