Најава: Молитвен 8. март во Струмица

Најава: Молитвен 8. март во Струмица

Во четврток 08 март 2018 година во катедралниот храм „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица со благослов на Н.В.П. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонијаќе ќе се одржи: Молитвено-духовната средба за жени со почеток во 17,30 часот. Средбата оваа година е на тема: Марија наша небесна Мајка и Утешителка.

Оваа иницијатива насловена Молитвен 8. март е традиционална молитвена средба на жени, која се одржува секоја година на Меѓународниот ден на жената, а на неа учество земаат сите парохии од Апостолскиот егзархат во Македонија

к.мк

 

Категорија: Вести, Македонија

За авторот