Најава: Епископот Стојанов на празникот Раѓање на свети Иван Крстител ќе служи Литургија во Струмица

Најава: Епископот Стојанов на празникот Раѓање на свети Иван Крстител ќе служи Литургија во Струмица

На 7 јули 2018 година со почеток во 18.00 часот, патрониот празник на парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица, Н.В.П. д-р Киро Стојанов ќе служи света архиерејска Литургија во истоимената парохиска црква во Струмица.

На светата Литургија со епископот Стојанов ќе сослужуваат свештеници од Струмичко – скопската епархија и Скопска бискупија.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот