Молитвена накана на папата Фрањо за месец мај

Општата молитвена накана на папата Фрањо за месец мај е следна: „Медиумите можат да бидат средство во служба на вистината и мирот.“

Неговата молитвена накана за еванглеизација во месец мај гласи: „Марија е таа ѕвезда на евангелизацијата, која може да биде водителка на Црквата во навестувањето на Христос до сите народи.“

ВИС/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот