Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за месец август 2023

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за месец август 2023

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец август 2023 година е посветена на нашите иселеници, а гласи:

Да молиме за оние кои патуваат по вода, земја и воздух.

Го молиме Господ да пристигнат безбедни и неповредни на својата цел, каде што ќе можат да споделатрадост, мир и љубов и сето тоа да биде во Божја слава.

Сочувај ги од секакви непријатности, дефект и сообраќајни незгоди.

Секое патување нека ја продлабочи љубовта кон Бога и неговото создание, и Господ нека им дарува одмор на душата и телото.

к.мк

 

 

к.мк

 

Категорија: Вести, Македонија

За авторот