Мајка Тереза: Не препуштај се на тагата

Живата љубов ранува. За да ни ја покаже својата љубов Исус умре  на крстот. Пред го види детето светлото на денот Мајката мора најпрво да страда, ако вистински се саката еден со друг, тоа не е можно без жртва.

Никогаш не се препуштајте на тагата за да не ја заборавите радоста од Христовото воскресение. Сите ние со нетрпение ја очекуваме небеската радост во која престојува нашиот Бог. Но ние можеме сега да бидеме со Него. Но тоа, секако значи дека треба да љубиме како што Тој љуби, да помагаме како што Тој помага, да се даруваме како што Тој се дарува, да служиме како што Тој служи, да спасуваме како што Тој спасува.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцјата на Католици.мк

Категорија: Размислување, Свет

За авторот