Католичка црква „Свети Петар и Павле“ – Гевгелија

Распоред на Богослужбите во Страстната Седмица

Велика среда, 8 април 2015 година

17:30 Крстен пат

18:00 Света Литургија

 

Велики Четврток, 9 април 2015 година

08:00 Света Литургија

19:00 Читање на Дванаесетте Евнгелија

 

Велики Петок, 10 април 2015 година

09:00 Царски часови и изложување на плаштеницата-црквата ќе биде цел ден отворена

19:00 Ерусалимска надгробна утрена

 

Велика Сабота, 11 април 2015 година

09:00 Света Литургија

 

Недела, 12 април 2015 година – Воскресение Христово

00:00 Воскресна Света Литургија

 

Светли Понеделник, 13 април 2015

10:00 Света Литургија

 

Светли Вторник, 14 април 2015

18:00 Света Литургија

Категорија: Uncategorized

За авторот