Кардинал Скола: Да не се гледа само квантитетот, туку и квалитетот

Милано, 18.4.2013 /к.мк/ – „Луѓето кои постојано говорат дека повеќе никој не оди на Црква, обично тие самите не одат на Црква“, ова го изјави миланскиот архиепископ кардинал Анџело Скола, во вторник при презентација на една книга. Тој самиот „оди редовно во Црква“ и продолжи кардиналот дека „и не гледа дека во недела парохиските Цркви би се празнеле“. Секако дека бројот на оние кои во недела одат на света Литургија не е како пред четириесет години.“ Не сепак треба да се земе во предвид и квалитетот на верниците, не само квантитетот – изјави кардиналот на најголемата европска епархија.

Категорија: Свет

За авторот

Write a Comment

<