Каква била молитвата на сестра Еврозија, основателка на сестрите Евхаристинки

„Таа го сакаше Бога со топла љубов; тааГо гледаше и Го наоѓаше во вселената, во ближниот, но пред сѐ во светата Евхаристија. Кога коленичеше пред светиот олтар и се молеше, целата нејзина надворешност и однесување ни зборуваше дека таа разговара со својот небесен Младоженец и никаков надворешен шум не беше во состојба да ја извади од оваа света прибраност.“

 Од книгата на о. Јосиф Алоати „Живото на сестра Еврозија Алоати“

к.мк/с.М.С.

За авторот