Деканска посета во Секирник и Петралинци

Деканска посета во Секирник и Петралинци

Во понеделник на 28 март 2022 година во склоп на Синодалниот од, отец д-р Зоран И. Стојанов, парох во Радово и декан на Деканатот Свети Кирил и Методиј и отец Марјан Ристов, канцелар и епархиски економ извршија деканска посета на парохиите Свети Никола – Секирник и Свети Кирил и Методиј – Петралници.

Визитацијата во двете парохии се одвиваше според каноните на Црквата и според предвиденото за ваквиот вид посети.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот