Во САД протести против Planned Parenthood

Стотици протести пред клиниките на Планирано родителство (Planned Parenthood) во повеќе од 300 града во Соединетите Американски Држави се одржаа за време на викендот, барајќи прекинување на државното финансирање на најголемата американска организација која врши абротуси. Да потсетиме, Центарот за медицински развој минатиот месец и овој месец објавија низа видео материјал, кои ја откриваатпраксата на Planned Parenthood за продажба на органите од абортираните деца. Протестите се организирани од органицазии како што се: Создадени еднакви, 40 дена за живот, како и Pro-life Action League.

ОрганизацијатаPlanned Parenthood секоја година од федералната влада добива над 500 милиони долари.

РВ/го*ко

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Свет

За авторот