ВИДЕО: Обновата на христијанството започнува преку вас!

Светиот Иван Павле II во 1980 година од германскиот град Фулда ги повика младите преку Крстот и Евхаристијата да го обноват христијанството во својата земја. „Многумина велат дека историјата (на христијанството) се приближува кон крајот… но јас ви велам…“

Неговите зборови се актуелни и денес за нас. Погледнете го видеото во преработка на Католици.мк

 

Категорија: Сведоштва, Свет

За авторот