Велики пост: Промена

Велики пост: Промена

Врските можат да го изнесат на видело она најлошото во луѓето. Зависта, горделивоста, љубомората се поставуваат на позиции. Ти се обидуваш да ја промениш другата личност за да ги достигне твоите очекувања. Но, тоа многу и не функционира. Великиот пост е потсетник дека другите навистина се менуваат само кога се сакани. Тоа значи дека прво мораме да се менуваме себе.

Парохија Свети Петар Запрешиќ/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Вера, Духовност

За авторот