Велики пост: Погледи

Велики пост: Погледи

Смртта носи многу маски. Зависноста од алкохолот, обично чека во заседа зад маската на „слободата.“ Скршеното срце се сокрива зад маската на сексуално задоволство без обврска или загриженост за последиците. Зад маската на супериорноста лежи моќта за уништување на угледот и достоинството на човекот. Навикни се да кажеш не. Сврти му грб на злосторникот кој ти шепоти на увото „зошто да го комплицираш животот.“ Немој да се залеташ. Да се љуби Бог значи да се тргнат сите маски и да се избере реален живот.

Парохија Свети Петар Запрешиќ/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Вера, Духовност

За авторот