Велики пост: Дисциплина

Велики пост: Дисциплина

Од тебе се бара пост за време на Великиот пост. Собери сила преку потешкотиите. Ова може да те потсети дека постои љубов поголема од љубовта кон храната, облеката и телесното задоволство. Вистинскиот пост во Великиот пост е да се каже не на себичното тело. Пост од мисли, зборови и дела кои изолираат и понижуваат. Истреси се од некорисни мисли. Ова е пост кој Бог од тебе го бара, грижи се за ближните и помогни им на бездомниците, гладните и на твојот сосед кој е во потреба.

Парохија Свети Петар Запрешиќ/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Вера, Духовност

За авторот