Велики пост: А што е со другите?

Велики пост: А што е со другите?

„Не мислев никого да повредам“: Ова се зборовите кои обично ја следат катастрофата. Млада девојка загинува заради брзо возење. Момче е хоспитализирано после тепачка. Угледот е уништен заради лага. Гревот изгледа толку привлечен, полн со уживање и самозадоволство. Еден мој професор рече: „Гревот многу ветува, малку дава, а сѐ одзема!!!“ Гревот е зло кое се прикажува како добро. Гревот создава пустина на изолираност. Кога си во искушение да се однесуваш неодговорно, запрашај се заедно со Исус – Што е со другата личност? Ти недостасува смисла за пожртвуваност, а полн си со љубопитност и истакнување.

Парохија Свети Петар Запрешиќ/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Вера, Духовност

За авторот